Studieproject bijzonder alledaags

juni 2014

Afstuderen! Drie maanden de tijd om vanuit een concept een productcollectie te ontwerpen. Tijdens een periode van onderzoek kwam voor mij heel duidelijk naar voren dat de tijd van groot, groter, grootst voorbij is. Een positief effect van de economische crisis: men herontdekt het alledaagse. We leren eenvoudige, kleine momenten in het leven te koesteren en (her)waarderen deze geluksmomenten steeds meer. Count your blessings als remedie tegen hectische en veeleisende wereld.

Na veel brainstormsessies wilde ik als materiaal papier gebruiken, want hoe alledaags is dat! Ook de titel werd geboren: Bijzonder Alledaags. Uiteindelijk vormde zich een collectie van papieren paneelgordijnen, met een dessin geïnspireerd op het alledaagse in het leven en met als doel de schoonheid en de waarde ervan zichtbaar te maken. Drie thema’s heb ik hierin verwerkt: verwondering, waardering en verbinding. Verwondering vertelt over de natuur, die we dagelijks om ons heen hebben. Waardering gaat juist over alledaagse objecten, die we inmiddels zo gewoon vinden. Verbinding symboliseert onze dagelijkse relaties en emoties, waar we weinig bij stil staan. De paneelgordijnen zijn zowel als gordijn ook te gebruiken als roomdivider of wandobject. Na maanden blokken kon ik met een goed eindresultaat mijn diploma tot interieurstylist in ontvangst nemen!

Credits: fotografie: Evert van de Worp, model: Josanne van ’t Hul, styling: Hanneke Eilander (studio GEWOON THUIS), afstudeerproject Academie Artemis Amsterdam.