Studieproject Imperfectie

mei 2014

Voor een fictieve hotelsuitte in de EYEtoren bij het EYE Filminstituut in Amsterdam heb ik een concept ontwikkeld en gevisualiseerd. Door te spelen met de nostalgie van imperfecte black&white movie’s van de jaren ’20 krijgt de hotelsuite een emotie van thuisvoelen. Imperfectie geeft karakter, de verweerde materialen en stoere maar persoonlijke producten die niet perfect zijn, voldoen juist wel aan gevoelens van esthetiek en functionaliteit.
De industriële look is ruig, stoer en robuust en krijgt door aanvulling van wollige materialen tegelijkertijd een warm karakter. Versleten leer, verweerd hout en ruw beton tonen de schoonheid van imperfectie, die me raakte in de black&white movies. De kleuren zwart met wit, en de vergrijsde tinten hiertussen voeren de boventoon in deze hotelsuitte. Zij laten de verweerde muren en houtstructuren extra spreken. Een beschadiging of barst verteld iets over het verleden en geven de hotelsuitte een eigen verhaal.

Credits fotografie: Gerrieke Monteba Fotografie | styling: Hanneke Eilander (studio GEWOON THUIS) | Studieproject Stylingacademie Artemis